Terug naar overzicht

Symposium en boekpresentatie over wonderbaarlijke zorg

Corry Derks, docente aan de Academie voor Gezondheidszorg in Breda, vertaalde de autobiografie van de negentiende-eeuwse Jamaicaanse verpleegster Mary Seacole en voegde er een flinke achtergrondstudie aan toe.
Het boek ‘Wonderbaarlijke avonturen van Mary Seacole’ wordt gepresenteerd tijdens een symposium op 9 mei.

Mary Seacole was de zwarte tijd- en vakgenoot van Florence Nightingale, die gezien wordt als de grondlegger van de moderne verpleegkunde. Seacole reisde vanuit het Caribisch gebied naar Engeland en de Krim-oorlog, waar ze net als Nightingale Engelse soldaten verzorgde. Meer over Mary Seacole op www.maryseacole.com.

In het symposium, vernoemd naar het boek, worden de belangrijkste gebeurtenissen in de verpleegkunde sinds halverwege de negentiende eeuw besproken. Met de nieuwe ontwikkeling van het planetree-systeem gaat het ook over ‘Wonderbaarlijke initiatieven in de verpleegkunde van morgen’. Planetree probeert de zorg in ziekenhuizen huiselijker te maken door bijvoorbeeld de inrichting aan te passen.

Het symposium is gratis, duurt van 12.30 tot 17.00 uur en wordt gehouden in de Academie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Breda. Stuur om aan te melden een mail naar Mechtild Pieterse – Korse. Meer informatie op www.symposium-hbo-verpleegkunde.blogspot.com. [RS]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?