Terug naar overzicht

Wedstrijd webzoeken

Een leuke sport voor internetliefhebbers: snelzoeken. Wie vindt het snelst het antwoord op de wekelijkse vragen van een nieuwe online zoekwedstrijd?

In welk document is bijvoorbeeld de eerste staking in de geschiedenis vastgelegd? En wat is de naam van de Belgische stad waar aanwijzingen zijn gevonden dat er bijna duizend jaar geleden aan de hemel een supernova verscheen?

Twee voorbeelden van vragen waarop deelnemers aan de wedstrijd het antwoord moeten vinden. Prijzen vallen er niet te winnen. Het gaat om de eer. De strijd barst in april los op www.serendip.nu en duurt tot oktober, maar in de zomermaanden mogen de deelnemers uitrusten.

Wedstrijdorganisator Admin werkte ooit mee aan een jaarlijkse zoekwedstrijd van de openbare bibliotheken. ‘Maar die bloedde dood’, zegt hij. ‘We begonnen met vier- à vijfduizend deelnemers en hielden er uiteindelijk vierhonderd over. Die wedstrijd duurde ook maar vier weken.’

Het voorstel voor een wekelijkse wedstrijd kwam van de overgebleven internetzoekers. Die wilden niet een heel jaar wachten voor ze de strijd weer aan konden gaan. [BB/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?