Terug naar overzicht

Wobine Buijs stopt als directeur van AMBM

Wobine Buijs stopt per half mei als directeur van de Academie voor Marketing en Business Management in Breda.

Ze wordt directeur Economische Zaken en Mobiliteit bij de Provincie Noord-Brabant. Het is nog niet bekend wie haar gaat opvolgen bij Avans.

‘Eigenlijk is het een bizar verhaal’, zegt Buijs. De academiedirecteur was tot eind vorig jaar lid van de Provinciale Staten. ‘In verband met het Avans Ondernemerscentrum moest ik subsidie aanvragen bij Provinciale Staten. Ik zat in mijn maag met deze belangenverstrengeling en heb toen besloten om uit de politiek te gaan.’ Buijs koos voor haar baan bij Avans.

Tijdens het kerstdiner van Provinciale Staten werd zij echter gepolst voor een functie bij de Provincie. ‘Eigenlijk voor wat mijn ideale volgende baan zou zijn.’ Hoewel Buijs erover moest nadenken, heeft ze toch gesolliciteerd. ‘Als het niks was geworden, had ik dat niet erg gevonden. Ik heb het bij Avans prima naar mijn zin.’

Het vertrek van Buijs levert geen vertraging op voor het Avans Ondernemerscentrum, dat project wordt inmiddels geleid door Ton Vissers. Het ondernemerscentrum is een project van bedrijfsruimten dichtbij de hogeschool met toegang tot de werkplaats- en laboratoriumfaciliteiten. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?