Terug naar overzicht

Xplora belegerd

Bezoekers van Xplora Breda keken vanmorgen even vreemd op. De ruimte stond vol met studenten in camouflagepak van de Nederlandse Defensie Academie.

De zestig officieren in opleiding kunnen tot het einde van dit schooljaar gebruik maken van de faciliteiten van Xplora.

De tweedejaarsstudenten hebben van Avans een eigen username, emailadres en studentenpas gekregen. Dit hebben ze nodig om in te kunnen loggen op de pc’s in Xplora en gebruik te maken van de printers. Een medewerker van de Diensteenheid ICT en Facilitaire Dienst (DIF) heeft de militairen in opleiding uitgelegd hoe een en ander werkt. Daarna volgde een rondleiding door Xplora.

De studenten vragen zich af of ze gebruik gaan maken van de geboden faciliteiten: ‘We hebben op de eigen opleiding ook computers met internet en op de kazerne ook. Wel is deze ruimte handig als je met meerdere mensen aan een project moet werken.’

Plaatsvervangend commandant Van Elten ziet wel wat in de samenwerking met Avans. ‘Vooral onze studenten bestuur- en bedrijfswetenschappen kunnen hier veel informatie vinden die van toepassing is op de eigen opleiding. Een ander voordeel is dat de homedirectory die ze van Avans krijgen via internet toegankelijk is, dat hebben we niet op de Academie.’

Aan het einde van dit schooljaar wordt bekeken hoe de militairen de samenwerking met Avans ervaren. Daarna volgt een evaluatie waarin wordt bekeken of het project succesvol is en of er nog applicaties aan het bestaande Avanspakket toegevoegd kunnen en moeten worden. [AR]

Klik op de foto voor vergroting
klik

klik

klik

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?