Terug naar overzicht

ERP Kenniskring bezoekt sociale werkvoorziening

Bij de Diamant-groep in Tilburg kreeg de ERP Kenniskring van Avans vorige week woensdag uitleg over hoe Navision werkt in de praktijk. Onder andere de Academie voor Financieel Management in Den Bosch is pas overgestapt op dat ERP-pakket.

De Diamant-groep in Tilburg is een bedrijf voor sociale werkvoorziening. Er werken voornamelijk mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Bij de vestiging Industrie worden zakjes snoep in kartonnen dozen verpakt voor Perfetti Van Melle, onderdelen voor autospiegels in elkaar gelast en zakjes voor kersenpitten genaaid en gevuld.

Het Tilburgse bedrijf heeft onlangs het ERP-pakket Navision in gebruik genomen, ter vervanging van diverse andere pakketten die de vestigingen gebruikten. Dat houdt onder andere in dat alle relaties in één database zijn opgenomen. Dankzij Navision kunnen contacten maar één keer worden ingevoerd en op een eenduidige manier. Het programma zorgt er bijvoorbeeld voor dat telefoonnummers maar op één manier ingevoerd kunnen worden en dat een contact niet kan worden opgeslagen zonder btw-nummer. Ook kunnen gebruikers zien of een klant al contact heeft met een andere vestiging van de Diamant-groep.

De leden van de kenniskring kregen ook een demonstratie van de toepassing Intercompany, waarmee de bedrijfsonderdelen van de Diamant-groep elkaar facturen kunnen sturen, zonder de papieren rompslomp.

De Diamant-groep gebruikt voor bijvoorbeeld het opstellen van offertes een tool, E-con, dat gekoppeld is aan Navision. Het wordt vooral toegepast door de drukkerij. In E-con worden alle gegevens van een order ingevoerd, zoals aantal, formaat, papiersoort en inktsoort. Daaruit rolt een verkooporder die in Navision wordt overgenomen.

Regelmatig bezoekt de ERP Kenniskring bedrijven om te zien hoe ERP in de praktijk wordt toegepast. De kenniskring wil zo de professionalisering van docenten bevorderen en een netwerk opbouwen. De kenniskring is ontstaan uit het lectoraat ERP, dat afgelopen augustus is beëindigd, en de gebruikersgroep ERP. De leden zijn afkomstig van verschillende academies van Avans. [SW]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?