Terug naar overzicht

Innovatieprijs voor docent Bouw en Management

Ivo Bastiaansen, docent van de Tilburgse Academie voor Bouw en Management, heeft de Avans Innovatieprijs gewonnen. Hij krijgt een kunstwerk van Steffen Maas, docent aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost, en tweeduizend euro, die Bastiaansen’s academie vrij mag besteden.

De ABM-docent kreeg de prijs voor de workshop die hij gaf tijdens de Onderwijsdag van afgelopen donderdag. De prijs zou eigenlijk ter afsluiting van die dag uitgereikt worden, maar door een computerstoring konden de beoordelingsformulieren van de deelnemers niet geteld worden.

De workshop van Bastiaansen ging over een project voor stedelijke vernieuwing. Daarin lossen ABM-studenten problemen op het gebied van stedelijke vernieuwing voor de gemeente Tilburg op. In de toekomst gaat ook het op te richten lectoraat ‘Regie stedelijke vernieuwing’ meewerken aan de projecten. De ontstane kennis kan gedeeld worden met de rest van Avans en andere hogescholen en onderwijsinstellingen via het project SURF.

Op de tweede plaats eindigde Jan Peeters, studieleider van Communication & Multimedia Design in Breda, met een presentatie over de verandering van het onderwijs bij zijn studie. [RS]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?