Terug naar overzicht

Installaties vullen ruimte Bredase kunststichting

Zes Brabantse kunstenaars hebben installaties gemaakt om de expositieruimte van de Nieuwe Brabantse Kunst Stichting (NBKS) te ’transformeren tot een geheel nieuw universum’. Oud-St. Jooststudent Dennis Elbers stelde als gastcurator de presentatie samen.

De NBKS, nu gevestigd in de Reigerstraat in het centrum van Breda, gaat binnenkort verhuizen. ‘Nu deze fysieke plek dus niet meer zal bestaan lijkt het me een goed idee om kunstenaars uit te nodigen te reageren op de ruimte en haar context’, zegt Elbers.
Elbers studeerde in 2003 af aan de Bredase kunstacademie. Hij is behalve kunstenaar voorzitter en programmamaker van het Bredase kunstenaarsinitiatief KOP. Hij organiseerde recent een performancefestival in het Van Abbemuseum in Eindhoven. In 2005 en 2006 was hij verantwoordelijk voor de eindexamententoonstellingen van de Bredase en Bossche kunstenacademies.
De gastcurator nodigde zes Brabantse kunstenaars uit om speciaal voor de NBKS-presentatie een installatie te maken: Ad van Buuren, Jeroen Doorenweerd, Susanna Ouwerkerk, Tijs Rooijakkers, Bas Schevers en Jolanda Traa.
‘Variatie in interpretatie van een locatie door een installatie’, zoals de expositie heet, is van 22 april tot en met 3 juni te zien in de NBKS. Kijk voor meer informatie op: www.nbks.nl. [PM]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?