Terug naar overzicht

Jongeren hebben nieuwe inbreekmethode

Jongeren breken voortaan op een effectieve en snelle manier in. Een nieuwe generatie inbrekers gooit een steen door de ruit, steelt vooral laptops, flatscreen tv’s en navigatiesystemen om er vervolgens op een scooter vandoor te gaan.

Het Algemeen Dagblad schrijft erover in de jaarlijkse misdaadmonitor, die dit weekend verscheen. In Utrecht maken zich volgens het dagblad ongeveer honderd jongeren schuldig aan de nieuwe inbreektrend, maar volgens een woordvoerder van de politie Utrecht hebben ook andere politiekorpsen last van dit probleem.

De inbrekers zijn moeilijk te pakken te krijgen omdat ze, behalve glasscherven, weinig sporen achterlaten. Ook bekennen de jongeren niet, waardoor veel zaken onopgelost blijven. De woordvoerder zegt dat ze daarom online verkoopsites afzoeken naar de gestolen spullen.

Naast deze nieuwe methode heeft de politie ook nog steeds te maken met de ‘klassieke’ inbreker en de drugsverslaafde. Deze zijn volgens de woordvoerder gemakkelijk te traceren omdat zij wel veel sporen achterlaten. [SP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?