Terug naar overzicht

Koninginnedag in Tilburg en Breda

Het zal met Koninginnedag druk zijn in Den Bosch. Gelukkig is er in de andere Avanssteden ook genoeg te doen.

Tilburgers kunnen op zondagavond 29 april massaal meezingen met evergreens als ‘New York, New York’, ‘Heb je even voor mij’ en ‘Sinds een dag of twee’. Dit alles vindt plaats op het Willemsplein waar honderd leden van Tilburgse koren als voorzanger zullen optreden. Op Koninginnedag volgt de juniorversie van Tilburg Zingt, kinderen kunnen meezingen met ‘Waanzinnig gedroomd’, ‘In de maneschijn’ en ‘Kabouter Plop’.

Breda is op 30 april het mekka voor de liefhebbers van schaalmodellen. In een groot waterbassin op het Kasteelplein zijn demonstraties met radiografisch bestuurbare boten, op hetzelfde plein is ook een parcour waarop modeltrucks manoeuvres uitvoeren. Op het sportveld van de Koninklijke Militaire Academie is tot 13.00 uur het Academy Airport gevestigd, de luchthaven voor vliegtuigen op schaal. In het nabijgelegen stadspark Het Valkenberg is de kinder-vrijmarkt met nostalgische draaimolen, klimwand, springkussens en muziek.[AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?