Terug naar overzicht

Liefde in de politiek? Maak me gek!

Liefde en politiek lijken zelden samen te gaan. Politiek is macht, geld en oorlog, maar geen mooie hartstocht. Politiek filosoof Remko van Broekhoven vindt echter dat liefde een positieve passie kan zijn in de wereld van macht. In het Studium Generale van 26 april legt hij met videofragmenten en een vraag- en antwoordspel uit hoe dit idealisme eruit kan zien.

Remko van Broekhoven geeft les aan de School voor Journalistiek in Utrecht en schetst in zijn pas verschenen boek ‘Staat van Tederheid’ een alternatief voor wie ’tussen beest en supermens in’ idealist probeert te blijven. April is de Maand van de Filosofie. Van Broekhoven’s lezing en boek passen bij het thema van dit jaar ‘Het redelijke beest’.

De lezing ‘Liefde in de politiek? Maak me gek!’ begint om 14.40 uur in collegezaal 016, Lovensdijkstraat 63 in Breda en is voor iedereen toegangekelijk. Het is de vierde bijeenkomst van het Studium Generale van de Academie voor Sociale Studies in Breda.

Meer informatie over de Maand van de Filosofie is hier te vinden. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?