Terug naar overzicht

Nederlanders doen het minder vaak

Nederlanders doen het niet meer zo vaak, maar wel lang en liefdevol. Dat blijkt uit de Durex Sexual Wellbeing Global Survey, een onderzoek van condoomfabrikant Durex naar seksueel welzijn.

Volgens het onderzoek willen we in een relatie meer ‘quality time’ en romantiek. Ook jongeren zijn op zoek naar de zachte kanten van seks. De helft van de Nederlandse jongeren tussen 16 en 19 jaar wil meer tederheid en liefde.

Van de mannen is 46 procent en van de vrouwen is 54 procent tevreden met hun seksleven. Ruim eenderde is van mening dat het seksleven een boost zou krijgen als ze minder last zouden hebben van stress en vermoeidheid. Ook experimenteren met seksspeeltjes (20 procent), meer quality time doorbrengen met hun partner (19 procent) en meer plezier in bed (17 procent) zouden het seksleven kunnen verbeteren.

Nederlanders hebben gemiddeld 94 keer seks per jaar. Het wereldwijde gemiddelde is 103 keer per jaar. Maar we seksen wel langer: 20 minuten, terwijl het wereldgemiddelde op 18 minuten ligt. Jongeren tussen 16 en 19 jaar doen maar liefst twee keer zo lang over een vrijpartij. Jongeren tussen de 20 en 24 jaar trekken er 22 minuten per keer voor uit. [SW]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?