Terug naar overzicht

‘Pedofiele student terecht geweigerd’

De militant pedofiele student Norbert de Jonge, secretaris van de ‘pedopartij’, is terecht weggestuurd van de Radboud Universiteit Nijmegen. Dat heeft het College van Beroep voor het hoger onderwijs bepaald.

Vrije opvattingen op seksueel gebied en met name ‘zich bekennen tot pedofilie’, vallen niet in overeenstemming te brengen met de katholieke aard van de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarom mocht de universiteit de pedofiele student de toegang weigeren, zo valt in de uitspraak van het College te lezen.

De Jonge studeerde pedagogische wetenschappen en specialiseerde zich in orthopedagogiek. Hij vond dat de universiteit ten onrechte discrimineerde op grond van seksuele geaardheid en ging procederen.

Het College van Beroep voor het Hoger Onderwijs is de hoogste Nederlandse instantie in dit soort rechtzaken. De Jonge kan alleen nog op Europees niveau procederen. Zijn advocaat, Erik de Groot, weet nog niet of zijn cliënt dat wil.

De uitspraak doet wel de vraag rijzen of ook openbare universiteiten dit juridische gevecht hadden kunnen winnen. Die hebben immers geen ‘eigen aard’ om op terug te vallen, zoals het bijzonder onderwijs.

De Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit, ook wel de ‘pedopartij’, streeft naar legalisatie van kinderporno, seksuele voorlichting op de kleuterschool en het afschaffen van de leeftijdsgrens van zestien jaar voor seks met volwassenen. [BB/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?