Terug naar overzicht

Plasterk wil meer hbo-masteropleidingen bekostigen

Minister Plasterk is bereid onder bepaalde voorwaarden meer hbo-masteropleidingen te bekostigen.

Hij heeft dit zojuist gezegd in de Tweede Kamer. De leden van de onderwijscommissie wilden weten wat de minister de hogescholen vanmiddag op het jaarcongres van de HBO-raad gaat melden. Ze verwezen naar de ingezonden brief in de Volkskrant van HBO-raadvoorzitter Doekle Terpstra. Die benadrukte nog eens het belang van meer bekostigde hbo-masters.

Op voorwaarde dat de kamerleden het niet zouden doorvertellen, zei Plasterk: ‘Ik ga vanmiddag bij de HBO-raad aangeven dat ik op zichzelf positief sta tegenover idee van hbo-masters.’ Hij wil ze alleen bekostigen, ‘als ze voldoen aan criteria die er voor staan’. Hij zei niet welke criteria.

Op dit moment bekostigt het ministerie alleen hbo-masteropleidingen in de domeinen zorg, educatie en kunst. [HC/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?