Terug naar overzicht

Toiletten C-toren buiten dienst

Alle toiletten in de C-toren, de oudbouw aan de Hogeschoollaan in Breda, zijn sinds gisteren buiten werking. Het probleem wordt in de loop van vandaag opgelost.

De oorzaak van het probleem is een grote verstopping in een rioolbuis onder de kelder van de oudbouw. Die heeft er volgens Lars Derde, coördinator van de Diensteenheid ICT en Facilitaire Dienst, al sinds afgelopen vrijdag gezeten zonder dat deze werd opgemerkt. ‘De fecaliën zijn eerst de kelder in gelekt. Pas toen de toiletten bij de postkamer op de begane grond maandag niet meer doorspoelden, vermoedden we dat er meer aan de hand was.’

Momenteel moeten medewerkers en studenten in de C-toren gebruik maken van vier noodtoiletten buiten het gebouw. Dat zijn er niet veel, zegt Derde. ‘Het kostte echter al moeite om deze vier toiletten te kunnen huren. De vraag ernaar is hoog, met Koninginnedag op komst.’

De verstopping wordt vandaag opgelost. Derde verwacht dat de waterdruk elk moment weer terug op de toiletten in het gebouw kan, waarna ze weer gebruikt kunnen worden. [RS]

klik
Buiten de C-toren zijn vier noodtoiletten geplaatst.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?