Terug naar overzicht

Academiedirecteur Harrie van Beek vertrekt

Harrie van Beek vertrekt als directeur van de Academie voor Algemeen en Financieel Management (AAFM) in Breda. Hij begint op 1 september als senior organisatie adviseur bij management- en adviesbureau BMC.

Bij BMC gaat Van Beek interim-management klussen doen op mbo- en hbo-instellingen. De academiedirecteur verliest het onderwijs dus niet helemaal uit het oog. ‘Avans is altijd een erg goede baas geweest, maar bij BMC heb ik de kans bij allerlei andere instellingen in de keuken te kijken. Daarnaast wil ik nog een tijdje in de commerciële wereld werken.’

De AAFM is al het vierde onderdeel van Avans dat dit jaar op zoek moet naar een nieuwe directeur. Eerder dit studiejaar maakten Dick te Boekhorst (Human Resource Management), Thieu Schraven (Academie voor Gezondheidszorg), Jef Bückers (Pabo) en Wobine Buijs (Academie voor Marketing en Business Management) hun vertrek bekend. Vorig studiejaar gaven Marc Hoornick (Diensteenheid Personele en Administratieve Ondersteuningen) en Ad Vissers (Academie voor ICT en Media) hun directeurspositie al op. Enkele van hen blijven nog wel op andere posities in dienst van Avans.

Van Beek, die ooit begon als parttime docent Fysiotherapie, heeft wel een verklaring voor de vertrekkende directeuren. ‘Wobine en Ad zijn net als ik achter in de veertig. Dat is het moment waarop je de ervaring die je hebt opgedaan nog kunt gebruiken om de buitenwereld te gaan verkennen. Boven de vijftig jaar wordt dat erg lastig.’ [RS]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?