Terug naar overzicht

DIF medewerker op speedrock festival

René Sonnevelt, medewerker van de Diensteenheid ICT en Facilitaire Dienst (DIF) servicedesk in Breda, staat 25 mei met zijn band de Gecko Brothers op het minifestival Outlaws in Charge in de Graanbeurs in Breda.

Outlaws in Charge is een speedrock festival waar naast de Gecko Brothers de Milwaukee Wildmen en 69 Charger de Gecko Brothers zullen optreden. René Sonnevelt speelt al vijf jaar basgitaar bij de Gecko Brothers, die vooral rock ’n roll en speedrock spelen. ‘Voor mij is het spelen in een band een uitlaatklep voor mijn muzikale creativiteit’, legt René Sonnevelt uit.

Het festival wordt voor de eerste keer georganiseerd en Sonnevelt hoopt met dit artikel wat extra aandacht te trekken. Voorheen traden ze in de Mezz op met een soortgelijk festival. ‘Daar deden ze erg weinig aan promotie en hingen ze vlak van te voren één poster op.’ In de Graanbeurs is dat anders. ‘Zij voeren een grote campagne voor dit festival en zijn zes weken geleden al begonnen met de promotie hiervoor.’

Sonnevelt hoopt dat het 25 mei een leuk feestje wordt. ‘Het is geslaagd als zowel wij als het publiek het naar de zin hebben.’ De opkomst maakt hem niet veel uit. ‘Ik zie liever vijftig man publiek die uit hun dak gaan dan tweehonderd chagrijnige hoofden.’

De Gecko Brothers hebben inmiddels een platencontract bij Drunkabilly, zijn aan hun derde album bezig en gaan van de zomer touren door Europa. ‘Vroeger zat ik bij een band voor het gratis zuipen. Nu begint het semiprofessioneel te worden.’

Een kaartje voor Outlaws in Charge kost vijf euro in de voorverkoop en zes euro aan de deur. Het festival begint om 0.00 uur in de Graanbeurs in Breda en sluit om 04.00 uur. [SP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?