Terug naar overzicht

‘Een dag kind kunnen zijn’

Elf studenten Management, Economie & Recht (MER) in Breda zijn afgelopen vrijdag voor een schoolopdracht met 33 ongeneeslijk zieke kinderen gaan zeilen in Rotterdam.

‘Het was een verrassend leuke dag’, vertelt Stefan Verhoeff, één van de studenten. ‘Ik ging er met een bepaald gevoel naar toe. De kinderen zijn ernstig ziek. Ik had verwacht dat ze er vermagerd en ziek zouden uitzien, maar het blijven toch kinderen die vrolijk en enthousiast zijn.’ De kinderen komen uit Mappa Mondo huizen waar ze voor korte of langere tijd kunnen verblijven omdat ze ongeneeslijk ziek zijn.

De kinderen kwamen om elf uur ’s morgens aan boord. De dag begon met toespraken van de kapitein en van Verhoeff die vertelden wat er ging gebeuren. ‘We hebben gezeild, cakejes versierd, ballonfiguren gemaakt en vooral heel veel gespeeld.’ Verhoeff legt uit dat het belangrijk was dat de kinderen voor één dagje echt kind konden zijn. ‘Het is bijzonder om te zien dat je iemand met iets kleins en simpels zo gelukkig kunt maken.’

Voor de begeleiders was het ook een dagje uit. ‘Zij konden even ontspannen en genieten en lagen dan ook te zonnen op het dek. Ook de docent MER die mee was, was erg enthousiast over de dag. We hebben een voldoende gekregen met een eervolle vermelding.’

‘Het is mij het meest bijgebleven dat twee zieke kinderen gezellig bij mij op schoot zaten. Ook al zijn ze ziek, je merkt het niet direct. Alleen als iemand aan het ademhalingsapparaat moest.’ Omdat de dag zo’n indruk heeft gemaakt op de studenten hebben ze serieus gesproken over een vervolg. ‘We stonden ervan te kijken hoeveel je kunt doen op zo’n dag voor een ziek kind. Als het lukt met de sponsoren willen we zo’n dag graag zelf organiseren, zonder dat het verplicht is voor school.’ [SP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?