Terug naar overzicht

Lenen is voor losers

Jongeren werken liever voor hun geld dan dat ze lenen. Dat blijkt uit onderzoek van de site bijbanen.nl.

Reclames van kredietverstrekkers zijn irritant en zouden verboden moeten worden, vindt 51 procent van de deelnemers aan het onderzoek. Jongeren vinden de voorwaarden waaronder een lening wordt verstekt onduidelijk, ze weten niet hoeveel extra kosten er nog bij komen en werken liever zelf voor hun geld. Bovendien kent 41 procent van de ondervraagden iemand die door lenen in de problemen is gekomen.

Op de site www.bijbanen.nl/lenenisvoorlosers kan de ‘Leen Game’ gespeeld worden. Daarbij kun je Leen (van kredietverstrekker Frisia Financieringen) alle hoeken van de kamer laten zien. Je kunt er een vakantie of 100 euro mee winnen. [SW]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?