Terug naar overzicht

Lezing: Oud worden op een nieuwe manier

Ria Wijnen, lector Gerontologie bij de Academie voor Sociale Studies en de Academie voor Gezondheidszorg geeft op donderdag 10 mei een lezing over ‘het nieuwe ouder worden’.

Het lectoraat van Wijnen houdt zich sinds 2004 bezig met onderzoek naar nieuwe manieren van zorg voor kwetsbare ouderen. Zo heeft het lectoraat de cursus ‘Bewegen is voor iedereen’ ontwikkeld voor Groenhuysen, een stichting van ouderenconsultatiebureaus in Roosendaal. De cursus moet de kennis over lichaamsbeweging bij ouderen vergroten, zodat ze die beweging eenvoudig in hun dagelijks leven kunnen inbouwen. In samenwerking met de Universiteit van Tilburg heeft het lectoraat afgelopen januari de conferentie ‘Fragiliteit, Kwaliteit en Autonomie’ georganiseerd.

De lezing van Wijnen begint om 14.40 uur in collegezaal 016, Lovensdijkstraat 63 in Breda en is voor iedereen toegankelijk. Het is de vijfde bijeenkomst van het Studium Generale van Sociale Studies in Breda. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?