Terug naar overzicht

Najib Amhali leukste cabaretier

Najib Amhali is de meest gewaardeerde cabaretier van Nederland. Ook bij studenten scoort hij een fraaie 8. Hoger dan Herman Finkers (7,7), Theo Maassen (7,7) en Hans Teeuwen (7,1).

Dat blijkt uit het Nederlandse Humoronderzoek 2007 van marktonderzoekbureau Intomart GFK. Het voerde een steekproef uit onder ruim 1400 willekeurige Nederlanders, waaronder studenten.

Oudere cabaretiers als Seth Gaaikema (4,7), Freek de Jonge (5,4), Brigitte Kaandorp (5,6), André van Duin (6,1) en Youp van het Hek (6,5) krijgen veel minder studentenhanden op elkaar.

In de categorie komische tv-programma’s lachen studenten het hardst om Onder de tram en De Lama’s, beide goed voor een 7,8. Dit was het nieuws (7,7) en de Mike & Thomas Show (7,5) doen daar weinig voor onder.

Fokke & Sukke (7,5) is de populairste cartoon onder studenten, gevolgd door Gummbah (7,1). Sigmund en Hein de Kort blijven daar ver bij achter.

Bij de cabaretenquête van Punt eerder dit jaar gehouden onder Avansstudenten kwam Amhali ook als winnaar uit de bus, de Lama’s was het populairste programma en De Vliegende Panters kregen de meeste stemmen in de categorie cabaretgroep. [HC/HOP, AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?