Terug naar overzicht

Pabodirecteur vertrekt

Jef Bückers stopt als directeur van de Pabo in Breda. Hij blijft nog enige tijd in dienst bij Avans om een project af te ronden en advies te geven aan zijn opvolger. De 62-jarige directeur verwacht eind volgend studiejaar gebruik te kunnen maken van de regeling Flexibel Pensioen en Uittreden (FPU).

Momenteel wordt intern gezocht naar een nieuwe directeur. Die moet de functie rond november dit jaar overnemen. Bückers blijft daarna nog ongeveer een half jaar beschikbaar ‘om in te werken en advies te geven’, zo zegt hij. Verder heeft hij een aantal projecten onder zijn hoede die hij goed wil overdragen of afronden. Daarbij hoort onder meer de ontwikkeling van plannen voor excellente studenten.

Bückers zag in de verhuizing een goed moment om te vertrekken. ‘Ik heb geen hekel aan mijn werk. Integendeel. Maar de Pabo komt in een nieuwe fase in haar bestaan. Het is een mooi moment om daar ook een nieuwe directeur bij te zoeken.’

Helemaal uitrusten ziet de directeur ook na zijn vertrek bij Avans nog niet zitten. ‘Ik heb in de jaren in het onderwijs natuurlijk de nodige ervaring opgedaan. Die zou ik graag aanwenden om bijvoorbeeld een jong iemand in een vergelijkbare managementfunctie te begeleiden.’

Bückers begon augustus 2003 als Pabodirecteur. Voordien was hij directielid van de HEAO in Breda. Hij verwacht veel animo voor de functie. ‘Bij de Pabo gaat het altijd over onderwijs. Het doet ertoe wat je hier doet, omdat het gaat over de ontwikkeling van hele generaties. Dat is de reden waarom ik hier kwam werken.’ [RS]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?