Terug naar overzicht

PvdA tegen hoog collegegeld Surinamers

De PvdA wil dat minister Plasterk van OCW voorkomt dat Surinaamse studenten vanaf september meer collegegeld gaan betalen.

Op dit moment betalen de achthonderd Surinamers die hier studeren nog het standaardtarief van ongeveer 1500 euro. Maar straks betalen ze net zoveel als andere studenten van buiten de Europese Unie. Dat kan oplopen tot bedragen van duizenden euro’s per jaar.

PvdA-kamerleden Marianne Besselink en John Leerdam vinden dat er voor Surinaamse studenten een uitzondering moet gelden. ‘Er is een contract tussen Nederland en Suriname over studenten’, zegt Besselink desgevraagd. ‘Nederlanders kunnen zonder problemen in Suriname op stage en Surinamers kunnen tegen normale tarieven in Nederland studeren. Dat contract is volgens mij niet opgezegd, en dus vragen we minister Plasterk om het na te leven.’ [TdO/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?