Terug naar overzicht

Skydiven ter motivatie

De meeste mensen gebruiken Hemelvaart als dag voor rust en ontspanning. Zeven studenten van Avans School of International Studies (ASIS) in Breda en Patrica Gijzen van het International Office vonden het een mooie dag om voor het eerst te gaan skydiven.

Michiel Pruijssers, vierdejaarsstudent en bestuurslid van de studentenvereniging voor internationale studenten Tipcy, organiseerde het evenement en sprong zelf ook. ‘Het is echt ongelooflijk. Het geeft een adrenalinestoot. Iedereen was na afloop dan ook enthousiast. Een van de studenten gaat over een aantal weken zelfs alweer springen.’

Het originele idee kwam van een Amerikaanse medestudent. ‘Hij wilde iets extreems gaan doen, wat je normaal maar een keer in je leven doet’, zegt Pruijssers. ‘Een goed idee, maar leuker met meerdere mensen. Daarom heb ik de organisatie op mij genomen.’

Om elf uur ’s ochtends waren ze al aanwezig bij Skydive Rotterdam. Vanwege het lage wolkendek en de instabiele luchtstroming moesten ze tot vier uur wachten voordat ze konden gaan springen. ‘Je zit met zijn allen te wachten in de bar en te hopen dat het weer beter wordt.’

Na een korte instructie ging de groep de lucht in en was het tijd voor de tandemsprong. ‘De sfeer in het vliegtuig was aangenaam. Er werden grappen gemaakt, om de druk eraf te halen. Je valt de eerste veertig seconden met een snelheid van tweehonderd kilometer per uur naar beneden. Het gaat zo snel dat je niet weet wanneer de parachute opent.’

‘We willen voortaan een keer per jaar zo’n activiteit gaan doen. Het opent je ogen voor een andere wereld en motiveert je om een stap verder te gaan. Dat is ook belangrijk in je studie, daarom heeft de directie van ASIS een financiële bijdrage geleverd aan het skydiven.’ [AR]

Klik op de foto voor vergroting

klik
Een van de ASIS studenten in de lucht.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?