Terug naar overzicht

Studenten enquêteren voor Albron

Onder de slogan ‘Een minuutje voor een menuutje’ gaat de klankbordgroep van eerstejaarsstudenten Social Work in Den Bosch enquêtes afnemen voor Albron. Op 22 en 24 mei kunnen studenten en medewerkers bij de hoofdingang van Avans een vragenlijst invullen.

De cateraar wil weten wat studenten en medewerkers lekker vinden en hoe ze denken over de aankleding van de kantine, prijsbeleid en service. Iedereen die de enquête invult, krijgt van Albron een blikje drinken en iets lekkers en maakt kans op één van de drie iPods die worden weggegeven.

De klankbordgroep van Social Work-studenten krijgt als tegenprestatie voor het afnemen van de enquêtes van Albron budget voor een afvalproject. De kantine en het atrium van de hogeschool in Den Bosch gaan steeds meer op een vuilnisbelt lijken, vinden de studenten. ‘Je ziet dat veel studenten hun rotzooi niet in de prullenbak gooien, maar op tafel laten liggen’, zegt Marieke Pulles, eerstejaars Social Work en lid van de klankbordgroep. ‘Daar willen we iets aan doen, want we vinden dat het netjes hoort te zijn op school.’

De groep hoopt, onder andere door het ophangen van posters, de mentaliteit van studenten te veranderen zodat ze afval voortaan in de vuilnisbak gooien. Daarnaast houdt de klankbordgroep op 31 mei de Avans Afval Spelen. De Social Work-studenten gaan onder andere vuilniszaklopen en basketballen met afval. [SW]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?