Terug naar overzicht

‘Tekort aan ict’ers slecht voor innovatie’

Het tekort aan hoogopgeleide ict’ers is in 2006 flink opgelopen. Volgens brancheorganisatie ict-Office waren er eind vorig jaar bijna drieduizend open vacatures.

Dat is een forse toename ten opzichte van 2005, toen de ict-bedrijven ‘een paar honderd’ onvervulde arbeidsplaatsen hadden. De branche verwacht in 2010 een tekort van tienduizend werknemers. Overigens was er in 2004 – ten tijde van de recessie – nog een overschot aan ict’ers.

Volgens ict-Office leidt het personeelstekort tot minder innovatie, wat weer niet goed is voor de Nederlandse economie. De brancheorganisatie hoopt dan ook op meer hoogopgeleiden. Over het niveau van afgestudeerden is de ict-sector redelijk tevreden. Wel moeten ze beter worden voorbereid op adviesvaardigheden en managementtaken.

Over het totale tekort aan ict’ers geeft het onderzoek geen uitsluitsel. Het concentreert zich alleen op bedrijven in de IT- en telecomhoek, en niet op andere sectoren. [TdO/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?