Terug naar overzicht

Verlegen mensen gezocht voor radioprogramma

Voor een uitzending bij Radio Boschtion in Den Bosch zoekt Ieke Trinks, student aan de AKV/St. Joost, verlegen mensen.

Onlangs werd Ieke Trinks, tweede fase student Beeldende Kunst, tijdens een workshop radio maken geconfronteerd met haar eigen verlegenheid. Daar wilde ze wat mee doen en bedacht een radioprogramma waarin alleen verlegen mensen zitten. ‘Normaliter zitten er goed gebekte mensen in een radioprogramma. Ze weten wat ze willen zeggen en hebben de juiste stem. Stiltes worden opgevuld met muziek. Ik vroeg me af wat er zou gebeuren als je alleen verlegen mensen bij elkaar zet.’

In haar werk stelt Trinks de kwetsbaarheid van de mens aan de kaak. ‘Vanuit mezelf zoek ik naar gebreken, zoals schaamte en onzekerheid. Daar maak ik een sterk punt van.’ Zo stelde ze zich in een performance bij kunststichting KOP Breda aan het publiek voor. ‘Ik noemde mijn naam, mijn leeftijd, mijn schoenmaat. Ik had een hele lijst. Alles was geplaybackt. Behalve toen ik mijn broek plaste. Dat was wel echt. Daarmee liet ik zien welke angsten je kunt voelen als je op het podium staat.’

De radio-uitzending op 5 juni duurt een uur. In het programma wordt een uur lang over verlegenheid gesproken. Deelnemers kunnen ervaringen met elkaar uitwisselen. ‘Het is een eerlijk programma en het is zeker niet bedoeld om de draak te steken met verlegen mensen.’
Voor het programma is Trinks is op zoek naar vijf mensen. Wie verlegen en geïnteresseerd is, kan zich voor 30 mei aanmelden bij Ieke Trinks, iekens@hetnet.nl of 06-48854857. [CB]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?