Terug naar overzicht

VVD’er Geert Dales naar Inholland

Geert Dales volgt Jos Elbers op als collegevoorzitter van Hogeschool Inholland. Dat heeft de raad van toezicht van de instelling laten weten. Dales is nu nog burgemeester van Leeuwarden en is prominent lid van de VVD.

Inholland laat weten zeer verheugd te zijn met de komst van Dales. De raad van toezicht roemt zijn ‘bestuurlijke ervaring, zijn maatschappelijke betrokkenheid en zijn open, energieke persoonlijkheid’.

Dales was vanaf 2004 burgemeester van Leeuwarden. Daarvoor was hij vier jaar wethouder van financiën in Amsterdam. In die periode was hij als loco-burgemeester van de hoofdstad vaak in het nieuws. Ook was Dales verantwoordelijk voor de aanbesteding van de prestigieuze Noord-Zuid-metrolijn.

Binnen de VVD laat Dales regelmatig van zich horen. Zo probeerde hij zijn partij begin deze maand te bewegen tot een nieuw standpunt over dubbele nationaliteit: de VVD vindt dat iedereen met een dubbel paspoort moet kiezen voor één nationaliteit, maar Dales vindt het liberaler als mensen dat zelf mogen weten.

Ook binnen het hoger onderwijs heeft Dales bestuurservaring: in 1996 was hij interim-directeur bij de Akademie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch. In 1999 bekleedde hij dezelfde functie bij Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Dales studeerde rechten in Groningen. In 1982 promoveerde hij in die discipline.

Half juli meldt Dales zich bij Inholland voor een inwerkperiode. Scheidend collegevoorzitter Jos Elbers legt zijn functie neer op 15 oktober. [TdO/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?