Terug naar overzicht

Youssef Azghari bij ‘Boter, Kaas en Eieren’

Docent Youssef Azghari is aanstaande zaterdag te zien in het programma Boter, Kaas en Eieren bij de RVU. Hij discussieert met journalist en presentator Rocky Tuhuteru over de vraag of we iets kunnen leren van de geschiedenis van de integratie van Molukkers in Nederland.

Azghari is docent bij Sociale Studies. Vanuit zijn vakgebied ‘cultuurbepaalde communicatie’ schrijft hij en voert hij debatten over de beeldvorming van de islam. Hij maakt zich zorgen over radicalisering van moslims en vindt dat debatten die over de islam gevoerd worden van erg laag niveau zijn.

De docent is van mening dat we veel kunnen leren van de integratie van Molukkers en dat er raakvlakken zijn met de integratie van moslims. Volgens Tuhuteru duurt die integratie een paar generaties, maar Azghari wil zo lang niet wachten en vindt dat het sneller kan. Ze voeren over het onderwerp soms fel discussie in het programma, aldus Azghari.

Boter, Kaas en Eieren wordt gepresenteerd door Guilly Koster en wordt zaterdag 19 mei uitgezonden om 15.05 uur op Nederland 2. [SW]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?