Terug naar overzicht

Zondag activistendag in Amsterdam

Wie zich betrokken voelt bij de standpunten van andersglobalisten over milieu, de oorlogen in Iraq en Afghanistan en sociaal-economische problemen kan zondag zijn hart ophalen. Het Nederlands Sociaal Forum organiseert dan in Amsterdam de Top van Onderop.

Tijdens de top wordt een muur opgericht voor de deur van het Amerikaans consulaat. Deelnemers aan de manifestatie kunnen er hun boodschappen voor een socialer en milieuvriendelijker wereld opschrijven. Ook zijn er workshops met titels als ‘Veertig jaar Israëlische bezetting Palestina’ en ‘Iran: het volgende doelwit’. Verder staan enkele films, seminars en gezamenlijke optochten gepland. Eregast van de top is Cindy Sheehan, die een boegbeeld van het protest tegen de Irak-oorlog werd, toen haar zoon er in 2004 sneuvelde.

De top van aanstaande zondag is een alternatief op de bijeenkomst van de G8: Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, Rusland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De acht machtigste landen ter wereld houden begin juni een top in het Duitse Rostock.

De Top van Onderop start om 10.00 uur, deelname kost 5 euro. Meer informatie op www.sociaalforum.nl. [RS]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?