Terug naar overzicht

Agressievelingen laten zich niet weerhouden door camera’s

Cameratoezicht helpt niet tegen uitgaansgeweld. Dat is de conclusie van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL) na onderzoek naar de effecten van cameratoezicht in de binnenstad van Leeuwarden.

Daders van uitgaansgeweld laten zich niet afremmen door camera’s. Dat komt omdat het geweld meestal een emotionele basis heeft en bijna altijd onder invloed van drank plaatsvindt, is een van de conclusies van het onderzoek.
De Friese hoofdstad heeft sinds maart 2006 cameratoezicht. De gemeente vroeg de NHL de effecten daarvan te meten. ‘Een uniek onderzoek, want gemeentelijk cameratoezicht is vrijwel nooit geëvalueerd door een onafhankelijke partij’, zegt Wouter Stol, lector Integrale Veiligheid aan de NHL, op www.zibb.nl. [CB]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?