Terug naar overzicht

Diploma-uitreiking Bossche studenten in de Verkadefabriek

Bossche kunststudenten krijgen dit jaar hun diploma uitgereikt in de Verkadefabriek in Den Bosch. De kantine in het academiegebouw voldoet volgens de directie niet meer. Het is er te klein en te warm.

Het is onverantwoord om er nog een diploma-uitreiking te houden, zegt Jules van de Vijver, directeur van de Akademie voor Kunst en Vormgeving/St. Joost, tijdens de academieraadsvergadering vrijdag 15 juni. ‘Het is er propvol en warm. Mensen in invalidenwagentjes worden de trappen opgedragen. Je moet er niet aan denken dat er een keer wat gebeurt.’

Daarom heeft de directie besloten de diploma-uitreiking in de Verkadefabriek te houden. De eindexpositie vindt wel in het academiegebouw plaats.

De uitreiking is op donderdag 28 juni om 16.00 uur en in Breda is die op vrijdag 29 juni om 15.00 uur in het academiegebouw. Ook wordt dan bekend gemaakt wie de Lucasprijs in Den Bosch, de St. Joostpenning in Breda en de AKV/St. Joost scriptieprijs hebben gewonnen. De werken van de afgestudeerden zijn tot 4 juli te bezichtigen. [CB]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?