Terug naar overzicht

Discussie over de ontwikkeling van vastgoed

Welke problemen kom je tegen bij de ontwikkeling van vastgoed? Dat is de rode draad van het Vastgoed Symposium dat georganiseerd is door negen derdejaarsstudenten Bouwtechnische Bedrijfskunde in Tilburg.

‘Er zijn veel haken en ogen in de Nederlandse regelgeving bij de ontwikkeling van vastgoed’, zegt Thijs Crommentuijn, een van de organiserende studenten van het symposium. Als voorbeeld noemt hij de fijnstofproblematiek die op dit moment een hot item is. ‘Eigenlijk weten we nog maar heel weinig van fijnstof af. Onderzoeken naar fijnstof in combinatie met bouwen van vastgoed zijn net gestart. Het is meestal pas nadat een object af is, dat er onderzoek naar fijnstof plaatsvindt. Of neem planschade. Het is nog redelijk onbekend, maar mensen kunnen bij wijziging van een bestemmingsplan een schadevergoeding krijgen. Hoe voorkom je als ondernemer dat dit gebeurt?’

Op het symposium zullen diverse experts uit de vastgoedsector komen spreken over deze en andere onderwerpen. ‘We willen dat studenten, docenten en ondernemers daarna met elkaar in discussie gaan’, zegt Crommentuijn. De organisatie van het symposium is het afsluitende onderdeel van de Minor Ondernemen.

Het symposium vindt plaats op 13 juni vanaf 13.00 in Lecture Hal A1 aan de Prof. Cobbenhagenlaan 13. Aanmelden kan via symposiumvastgoed@gmail.com. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?