Terug naar overzicht

Hummer moet Friese techniekstudenten lokken

De Noordelijke Hogeschool Leeuwarden probeert potentiële techniekstudenten te lokken door ze een proefrit met een Hummer in het vooruitzicht te stellen.

De voorlichter van NHL geeft onmiddellijk toe dat het niet de milieuvriendelijkste wervingsactie ooit is. Er wordt een ritje weggegeven met een enorme terreinwagen die één liter brandstof op zes kilometer verstookt. Bovendien gebeurt dat ‘off the road’ op het strand van Vlieland. ‘We willen met een leuke actie iets doen aan het stoffige imago van de techniekopleidingen en aantonen dat het een prachtige innovatieve beroepshoek is.’

De uiteindelijke winnaar van de actie hoeft niet bang te zijn dat er tijdens de Hummer-rit een voorlichter naast hem komt zitten die hem van alles vertelt over scheepsbouwkunde of chemische technologie. Kandidaten voor de testrit moeten eerst een computerspel doen (www.superberoepen.nl) waarin ze spelenderwijs informatie verzamelen.

Of de campagne ’this summer your own Hummer’ ook dames naar het techniekonderwijs lokt, is de vraag. ‘De actie is niet op meisjes gericht’, zegt de woordvoerder, ‘Maar dat wil niet zeggen dat vrouwen niet in de auto zijn geïnteresseerd. Binnen de NHL zijn er genoeg te vinden die er graag eens met een Hummer op uit willen.’ [TdO/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?