Terug naar overzicht

Invoering gemeenschappelijke ‘bouw’ propedeuse uitgesteld

De gemeenschappelijke propedeuse van de Academie voor Bouwkunde en Civiele Techniek in Den Bosch en de Academie voor Bouw en Management in Tilburg gaat komend schooljaar niet van start.

Vorig jaar is besloten tot het samengaan van beide academies. Vanaf oktober is gewerkt aan de ontwikkeling van een gemeenschappelijke propedeuse. ‘Het streven was om komende september van start te gaan. Dat wordt volgend jaar september’, zegt Jan Reinhard, directeur van de Academie voor Bouwkunde en Civiele Techniek.

De gemeenschappelijke propedeuse is volgens Reinhard nagenoeg gereed. Maar met de invoering wordt nog even gewacht, omdat er anders te veel beslag wordt gelegd op de medewerkers. Die zouden tegelijkertijd met de uitvoering van de nieuwe propedeuse ook de andere jaren moeten ontwikkelen. ‘De druk wordt dan te hoog.’
Het komende jaar gaan beide academies verder met de ontwikkeling van het curriculum en de organisatie van de nieuwe academie. [CB]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?