Terug naar overzicht

‘Meer superscholieren in het hoger onderwijs’

Maak het hoger onderwijs beter toegankelijk voor ambitieuze scholieren die al willen studeren voordat ze eindexamen hebben gedaan. Een politieke meerderheid steunt dit voorstel van belangenorganisatie ‘De Nieuwe Student’.

Op dit moment volgen zo’n twintig scholieren een opleiding in het hoger onderwijs, schat voorzitter Oliver van Loo van De Nieuwe Student. Dat zouden er volgens hem veel meer kunnen zijn als er landelijke afspraken zouden gelden voor de toelating van topscholieren.

‘Scholieren die per se al willen studeren, regelen dat nu meestal individueel, maar dat is niet eenvoudig. Bovendien weet niet iedereen dat het kan. Wij willen daarom dat er een heldere regeling voor deze scholieren komt. Universiteiten, hogescholen en voortgezet onderwijs moeten daarom snel met elkaar om de tafel. We vragen minister Plasterk of hij ze daartoe wil aanmoedigen’, aldus Van Loo.

De Nieuwe Student zegt steun voor de plannen te hebben van de Kamerfracties van CDA, PvdA, VVD en D66. [TdO/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?