Terug naar overzicht

Officiële openingen pas als nieuwbouw af is

De nieuwbouw in Breda en Tilburg van Avans Hogeschool wordt niet dit voorjaar officieel geopend, zoals de bedoeling was, maar begin volgend jaar. De Raad van Bestuur vindt dat de gebouwen eerst meer ‘af’ moeten zijn.

Volgens bestuursvoorzitter Harry Koopman is in eerste instantie onderschat wat het betekent om feestelijke openingen te houden als nog niet alles van de nieuwbouw gereed is. Zoals in Tilburg. Daar zou het nieuwe gebouw aan de Cobbenhagenlaan vrijdag officieel geopend worden. ‘Het oude gebouw moet nog gesloopt worden. Nu is de tegenstelling tussen het nieuwe gebouw en de puinhoop er omheen nog enorm. Het lijkt wel of er een bom is gevallen. Eerst moet alle puin opgeruimd zijn.’

Ook voor Breda geldt dat eerst de bouw en verbouwingen achter de rug moeten zijn en het parkeerterrein en een groot gedeelte van de tuin eromheen moeten zijn aangelegd, voor er openingsfeesten worden gehouden. Koopman verwacht dat dit alles begin volgend kalenderjaar het geval zal zijn. [PM]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?