Terug naar overzicht

SM’s verhuist definitief naar Bossche binnenstad

Het Stedelijk Museum SM’s verhuist definitief van het Paleiskwartier, nabij Avans Hogeschool, naar de binnenstad.

De nieuwbouw van het museum komt naast het Noordbrabants Museum. Dit heeft de gemeenteraad van Den Bosch deze week besloten.

De gemeenteraad heeft 1,6 miljoen euro extra uitgetrokken voor de nieuwbouw, maar de daarnaast gevraagde half miljoen voor een kunstwerk bij de entree van de nieuwe huisvesting komt er niet. De totale kosten voor de nieuwbouw worden nu geraamd op 14,6 miljoen euro.

Over de twee ton exploitatiesubsidie voor SM’s neemt de raad pas in november een besluit. SM’s museumdirecteur Yvonne Joris hoopt sterk op toekenning van deze subsidie, zij wil namelijk de beveiliging van het museum met dit geld gaan betalen, zo is te lezen in het Brabants Dagblad. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?