Terug naar overzicht

Taalspeeltuin

Fenneke Hordijk, docent Nederlands aan de Rotterdamse Inholland-pabo, bedacht een speeltuin waar kinderen hun taal kunnen verrijken.

Paadjes die samen een liedtekst vormen, een ‘ondersteboven’ glijbaan met geheime taalboodschappen, een schotsenspringveld met poëziezinnen. Hordijk ziet een speeltuin voor zich waar kinderen én hun ouders in een taalbad worden gedompeld. ‘Met fluisterbomen naast de bankjes, waaruit liedjes en rijmpjes klinken, breng je moeders misschien op het idee om die met hun kinderen te zingen.’

De gemeente Rotterdam, die het terugdringen van de taalachterstand onder kinderen tot prioriteit heeft verheven, zou enthousiast zijn over het idee en ook het bedrijf Kompan Play Institute, dat eerder in opdracht van Unicef speeltuinen ontwikkelde in Vietnam en Afrika, stond al snel op de stoep

Vandaag presenteert Hordijk haar plan tijdens de Rotterdamse Ideeënbeurs, in het bijzijn van minister Vogelaar van Wonen, Wijken en Integratie. [HC/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?