Terug naar overzicht

Zet hobby’s op je cv

Is parachutespringen je hobby? Heb je een wereldreis gemaakt? Of doe je vrijwilligerswerk met asielzoekers? Zet het dan op je cv. Het kan bij sollicitaties net de doorslag geven.

Afgestudeerden zijn laks bij het opstellen van hun cv en vergeten vaak opmerkelijke hobby’s te vermelden. ‘Nu zien we dat mensen een gewilde baan mislopen omdat het cv te eenzijdig is opgebouwd. Starters hebben nog weinig werkervaring en de opleiding is vaak hetzelfde. Dan kan net die ene blikvanger ervoor zorgen dat je wél voor een gesprek wordt uitgenodigd’, zegt Ramses Serno van Ad Rem Young Professionals vandaag in Metro.

Serno stelt verder dat een cv van één A4-tje voor een starter gemiddeld is. ‘Niet met zes pagina’s aankomen en dingen ook niet opblazen. Als je caissière bent geweest bij Albert Heijn, moet je niet neerzetten: commercieel medewerker. Daar prikt men snel doorheen.’ [SW]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?