Terug naar overzicht

Twee lectoraten bij Gezondheidszorg

De Academie voor Gezondheidszorg (AGZ) in Breda gaat dit najaar twee lectoraten aanvragen bij de Raad van Bestuur. De lectoraten Acute zorg in de keten en Screening en diagnostiek moeten in 2008 starten.

Het lectoraat Acute zorg in de keten wordt samen met het Bredase Amphia ziekenhuis opgezet. De kenniskring zal bestaan uit mensen van Avans en het ziekenhuis. Zij gaan onderzoek doen naar de keten die een patiënt met een acuut probleem doorloopt, van de EHBO’er, ambulancedienst en afdeling spoedeisende hulp tot op de intensive care en verder. ‘Dat zorgpad heeft volgens het Amphia nog verbetering nodig’, aldus academiedirecteur Thieu Schraven.

De lector ‘Screening en diagnostiek’ moet komen uit de richting fysiotherapie. Dit lectoraat gaat onderzoek doen naar de manier waarop en de snelheid en nauwkeurigheid waarmee fysiotherapeuten een diagnose stellen bij hun patiënten.

Aan beide lectoraten wordt het promotieonderzoek van een medewerker van de AGZ gekoppeld. [RS]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?