Terug naar overzicht

Actie van Bossche student: Brabant voor Brabant

Paul Smeulders, vierdejaars Bestuurskunde in Den Bosch, is een actie gestart om van het liedje Brabant van Guus Meeuwis, het officiële volkslied van de provincie te maken. Samen met zijn broer en een vriend heeft hij de website brabantvoorbrabant.nl gelanceerd.

Inmiddels hebben al bijna negentienduizend mensen de petitie op de website ondertekend. Onder hen ook bekende Brabanders als oud-voetballer Berry van Aerle, Bisschop Muskens en tv-presentator Albert Verlinde.

Het initiatief van de drie jonge Brabanders is opgepikt door diverse landelijke media. Zo is Smeulders al te horen geweest op Radio 3FM en bij Q-music, besteedde het NOS Journaal aandacht aan Brabant voor Brabant en plaatste De Telegraaf een bericht over de actie.

Brabant voor Brabant is een reactie op de brief die de hoofdredacteur van dagblad BN/DeStem (Johan van Uffelen) mede namens het Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en Omroep Brabant aan de Commissaris van de Koningin, Hanja Maij-Weggen, heeft gestuurd. Ook de Brabantse media willen dat het lied van Guus Meeuwis het Brabantse volkslied wordt.

De petitie kan nog tot en met zondag 2 september ondertekend worden. Hij wordt maandag aangeboden aan Maij-Weggen. [SW]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?