Terug naar overzicht

Denktank zet tanden in onderwijs

Stop zestien studenten en zeven jonge onderzoekers in een denktank en er zullen frisse ideeën over onderwijs opborrelen. Dat hopen de organisatoren van de Nationale DenkTank 2007.

Hoe kun je het onderwijs, de samenleving en de arbeidsmarkt beter op elkaar laten aansluiten? Dat is de vraag die de deelnemers dit najaar gaan beantwoorden.

In twee weken zomerschool worden ze klaargestoomd voor hun opdracht. Ze krijgen colleges van allerlei bobo’s uit wetenschap, onderwijs, bedrijfsleven en overheid. Adviesbureau McKinsey geeft training in teamwork en analytische vaardigheden. Daarna gaan ze aan de slag. In december presenteren ze hun eindrapport.

De veertien dames en negen heren komen uit allerlei disciplines, van geneeskunde en natuurkunde tot orthopedagogiek en bestuursrecht. Young Executive Recruitment (YER) heeft hen geselecteerd uit bijna 150 aanmeldingen. Vooral de universiteiten van Leiden, Utrecht en Groningen zijn goed vertegenwoordigd.

De DenkTank wordt ondersteund door allerlei organisaties, waaronder het Innovatieplatform, de Universiteit van Amsterdam, dagblad Spits en de ING Bank. [BB/HOP]

Zie ook: www.nationale-denktank.nl

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?