Terug naar overzicht

Dorien de Wit wint TENT. Award

Dorien de Wit, in juni afgestudeerd bij Beeldende Kunst in Den Bosch, heeft de TENT. Academy Award gewonnen. Eerder ontving zij al de Lucasprijs van de gemeente Den Bosch, voor de meest veelbelovende eindexamenstudent.

De TENT. Academy Award is een prijs voor de beste video, film of animatie van de Nederlandse kunstacademies. De Wit ontving de award voor haar film ‘The limits of our universe’. Ze wint een werkperiode in Hangar, een kunstcentrum in Barcelona.

Tot 26 augustus is bij TENT., onderdeel van het Centrum Beeldende Kunst in Rotterdam, nog een selectie van de beste video’s, films en animaties te zien van dit jaar en vorige jaren. Daarna gaat de tentoonstelling op tournee naar Dresden, Milaan, Istanbul, het Gogbot Festival in Enschede en het Friesland Media Art Festival. [SW]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?