Terug naar overzicht

Instroom techniek bij Avans hoger dan gemiddeld

De gemiddelde instroom bij technische opleidingen in het hbo steeg dit jaar met 5,7 procent. Bijna alle technische academies van Avans ‘scoren’ bovengemiddeld.

Gisteren schreef Punt dat de Academie voor Bouw en Management in Tilburg en de Academie voor Industrie en Informatica ‘achterbleven’, maar dat gold ten opzichte van de gemiddelde stijging bij Avans in de aanmeldingen. Die was vorige week 25,2 procent hoger dan vorig jaar om dit tijdstip.

De Academie voor Bouw en Management in Tilburg had vorige week 8,7 procent meer aanmeldingen. De Academie voor Industrie en Informatica in Den Bosch 10, 3 procent. Lager dan het ‘Avans-gemiddelde’, maar hoger dan de landelijke stijging bij de technische hbo-opleidingen.

De Academie voor ICT en Media in Breda doet het met een toename van 3,4 procent wel minder goed dan het landelijke gemiddelde.

De andere Avans-academies met technische opleidingen scoren overigens nog veel beter. De Academie voor de Technologie van Gezondheid in Milieu in Breda had 41 procent meer aanmeldingen, de Academie voor Technologie en Management in Breda en Tilburg 31 procent meer aanmeldingen en de Academie voor Bouwkunde en Civiele Techniek in Den Bosch 22,2 procent meer aanmeldingen.

Overigens gaat het nog om aanmeldingen, dit zijn nog geen definitieve inschrijvingen. De getallen kunnen dus nog anders worden de komende maand. [PM]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?