Terug naar overzicht

Recordaantal Engelstalige opleidingen

Er worden steeds meer Engelstalige programma’s aangeboden in het Nederlandse hoger onderwijs. Internationaliseringsorganisatie Nuffic telt er voor komend jaar dertienhonderd, ruim honderd meer dan een jaar geleden.

De meeste programma’s leiden op tot een bachelor- of mastergraad, maar er zijn ook veel gespecialiseerde korte opleidingen die bedoeld zijn als extra programma voor hoogopgeleiden.

Volgens de Nuffic garandeert een ‘gedragscode internationale student’ dat de kwaliteit van de dertienhonderd opleidingen op niveau is. Instellingen die zich daar aan houden, zorgen bovendien voor de opvang van de buitenlandse studenten en staan eventueel garant voor een verblijfsvergunning.

Nederland telt inmiddels bijna vijftigduizend buitenlandse studenten, tien procent van het totaal. Universiteiten en hogescholen zien dat aandeel graag verder stijgen. Daarom voeren ze campagne in het buitenland. Naast de website www.studyin.nl heeft de Nuffic wervingskantoren in steden als Mexico City, Jakarta en Ho Chi Minh Stad. Delhi, Kuala Lumpur en Sao Paulo volgen binnenkort. [TdO/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?