Terug naar overzicht

Xplora in publicatie over bibliotheken

De vestiging van Xplora in Breda, de leer- en studeeromgeving van Avans, verschijnt komend najaar in het boek Nieuwe Bibliotheken in Nederland.
In het boek staan, zo schrijft uitgever NBD/Biblion, ‘zorgvuldig ontworpen bibliotheekbouwprojecten, ontstaan door intensieve samenwerking tussen de bibliotheek en de architect’.

Xplora komt in de publicatie vanwege de bijzondere architectuur en het niveau en de diversiteit van dienstverlening die klanten er kunnen krijgen. Hoewel geen openbare bibliotheek, bracht een redacteur van de uitgeverij deze zomer een bezoek aan Breda na een tip van een Xploramedewerker. De redacteur vond Xplora qua vorm en inhoud bijzonder genoeg om met beeld en tekst op te nemen in het boek.

Het boek waar Xplora in staat is het vierde deel in een serie over Nederlandse bibliotheken. Volgens Iwan Schultz van de Vereniging van Openbare Bibliotheken bestaat daar vooral in het buitenland interesse naar. Nieuwe bibliotheken in Nederland verschijnt waarschijnlijk in oktober dit jaar. [RS]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?