Terug naar overzicht

Alle Avansacademies met elkaar in debat

Van den Boom, docent aan de Academie voor Algemeen en Financieel Management in Breda en zelf fervent lid van een Bredase debatclub, kwam op het idee doordat hulporganisatie Kiwanis op zoek was naar initiatieven. Hij wilde wel eens zien welke academie van Avans in debat het beste was. ‘Het idee is alle achttien academies bij elkaar te brengen en kennis te laten maken. Het is een leuke sportieve activiteit met een wedstrijdelement.’

Daarom zoekt hij per academie een team van drie personen. Opgeven kan bij de docent via: rpm.vandenboom@avans.nl. Bij elk team van een academie wordt een bijpassend bedrijf gezocht dat dit studententeam sponsort en geld aan Kiwanis schenkt. ‘Hbo’ers moeten hun mening goed voor het voetlicht kunnen brengen’, vindt Van den Boom. ‘Met stands van bedrijven eromheen is het gezellig en nuttig om dat te doen.’ Kiwanis organiseert activiteiten om geld voor projecten in te zamelen. Nu is dat een brandwondencentrum in Groningen.

Tijdens het debat ontstaan contacten tussen de sponsorende bedrijven en de studenten en er komt een verrassende gastspreker op een afsluitende borrel met een hapje. Vier academies zijn op dit moment vertegenwoordigd. Van den Boom hoopt op minimaal twaalf teams. ‘Anders is het niet rendabel dit voor het goede doel te doen.’ Het debat is op donderdag 29 november vanaf 16.00 uur. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?