Terug naar overzicht

Architectuur Film Festival Rotterdam

Op donderdag 11 oktober opent het festival met de Nederlandse première van Radiant City. Deze documentaire laat zien hoe er wordt geleefd, gedacht en gebouwd in de buitenwijken van Noord-Amerika. De film kreeg op het Vancouver Dilm Festival de juryprijs en een TIFF Award.

Het thema van het AFFR, dat voor de vierde keer plaatsvindt, is ‘Horizon’; de globale ontwikkelingen worden vergeleken met de mentale horizon. De spanning die dat oplevert, vormt de rode draad in films en tijdens lezingen en debatten.

Verder staan er op het programma, een aantal klassiekers, enkele Europese premières en documentaires over architecten. De opening begint om 20.30 uur in het Scheepvaart en Transportcollege. Ga voor het volledige programma naar www.affr.nl. [CB]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?