Terug naar overzicht

Check je kamer

Door het invullen van de huurprijstest wordt berekend of je teveel betaalt voor je kamer. Er worden vragen gesteld over de grootte van je kamer, met hoeveel personen je gemeenschappelijke ruimtes moet delen en wat voor verwarming je kamer heeft. Als je kamerhuur te hoog is, kun je meteen formulieren downloaden om je huisbaas te verzoeken de huur te verlagen. Ook staan er welke vervolgstappen je moet nemen, als je huisbaas niet op je verzoek ingaat.

Na de brandveiligheidstest krijg je tips om je kamer en studentenhuis veiliger te maken. Zo moet er bijvoorbeeld op iedere verdieping een rookmelder hangen en kun je beter niet teveel elektrische apparaten met een verlengsnoer op één stopcontact aansluiten.

Heb je een zelfstandige woonruimte met eigen ingang, keuken en toilet? Dan heb je misschien recht op huurtoeslag. Ook dat kun je checken op de website. Het kan honderden euro’s per jaar schelen. [SW]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?