Terug naar overzicht

Congres over ‘diepe crisis’ onderwijs

Een Amerikaanse onderwijshervormer, John Taylor Gatto, is de publiekstrekker op het congres. Bezoekers kunnen stevige kritiek op het huidige onderwijs verwachten, want Gatto heeft een uitgesproken mening: ‘School is een gevangenisstraf van twaalf jaar, waar slechte gewoonten het enige zijn dat echt geleerd wordt.’ Ook andere sprekers geven hun soms eigenzinnige visie op het onderwijs in de 21ste eeuw.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door De Kampanje, een school voor persoonlijk ondernemerschap. Die stelt dat het onderwijs in een diepe crisis zit en wil daarom een ‘fundamentele discussie’ over het onderwijs in Nederland voeren, met vragen als ‘wat is het doel van onderwijs en de beste vorm om dat doel te bereiken?’

De conferentie ‘Waarom Onderwijs’ wordt gehouden op woensdag 14 november in Zeist. Inschrijven kan op www.WaaromOnderwijs.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over het programma en de sprekers. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?